Nun freut euch

Eindelijk was het vrijdag dan zover. Hij had het me al verteld dat er opnames gemaakt waren in Grauhof. Maar nu is het te zien en te beluisteren. Op de website van de Nederlandse Bachvereniging, waar alle werken van Joh. Seb. Bach zullen worden gepubliceerd, speelt Erwin Wiersinga, onze eigen Rodense organist, een geweldig orgelwerk van Bach: “Nun freut euch, lieben Christen g’mein, BWV 734”. Erwin Wiersinga
Bovendien geeft hij daarbij een toelichting, die je attent maakt op een aantal mooie en wetenswaardige zaken van dit werk.
De moeite waard om het te beluisteren – en te bekijken. Zoals we van hem gewend zijn, speelt Erwin deze koraalbewerking met een mooie registratie en op een wijze die je vrolijk maakt bij het luisteren.
Ben je toch op de site, klik dan eens links bovenin op de drie streepjes om te ontdekken wat er inmiddels al meer aan moois van Bach te beluisteren valt. Heel veel, dus. En er komt nog meer van Bach, alles zelfs!

Direct naar de bedoelde pagina?
Nun freut euch, lieben Christen g’mein, BWV 734

Als je de opname hebt beluisterd, klik je het schermpje weg en scroll je naar beneden voor een interview met Erwin en meer wetenswaardigheden over het gespeelde werk.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Nun freut euch

  1. Ada Waninge schreef:

    Wat een kadootje!
    Vandaag heb ik op mijn blog ook iets gezet over de virtuositeit van een organist die een stuk van Bach uitvoert, maar Erwin overtreft hem in dit filmpje.
    Dank voor het delen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.