Avond muziek

Ter gelegenheid van mijn naderend afscheid van het werk in Roden had ik het plan opgevat om een “Avond muziek” te organiseren voor gemeenteleden, familie en vrienden.  De locatie stond van meet af aan vast: de Catharinakerk met het prachtige Hinszorgel. Als musici vroeg ik Erwin Wiersinga, broer Jan en zoon Geert-Jan met het verzoek om elk een deel van het concert in te vullen. Als enige wens diende ik bij hen in: veel muziek van Bach, mijn lievelingscomponist.
Afgelopen vrijdag was het zover. Niet alleen de drie bovengenoemde organisten lieten zich horen, maar tot verrassing en vreugde van Aly en mij werd in de afgelopen weken een afwisselend programma samengesteld, waarbij ook andere uitvoerenden werden betrokken. Na een prachtig orgelwerk van Bach, gespeeld door Erwin, hoorden we de complete Cantate “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit” (Actus Tragicus) van Bach, uitgevoerd door een kwartet zangers (schoondochter Sippie, Marieke Bouma, zoon Gerard en Augustijn Pool) met twee blokfluiten, twee viola da gamba’s en orgel; Geert-Jan was de dirigent. Vervolgens luisterden we naar een orgelwerk door Erwin, zang van zoon Johan, een aria gezongen door schoondochter Sippie met hobospel van schoondochter Esther en orgelspel van broer Jan, enkele orgelwerken door Jan, en een  bewerking van delen uit “Eine kleine Nachtmusik” van Mozart, vierhandig gespeeld door Erwin en Geert-Jan. Daarna sloot Erwin af met een prachtig orgelwerk van Mendelssohn.
Het was voor ons geweldig leuk dat velen gehoor gaven aan de uitnodiging. De reacties waren zeer positief: een leuk en mooi concert. Na afloop maakte iemand de opmerking dat er ook mensen zijn die verschillende keren afscheid nemen: dat zou de gelegenheid geven om nog weer eens zoiets te organiseren.
Maar ja – ik ben Heintje Davids niet en wens ook niet zo iemand te worden…

[slideshow_deploy id=’345′]

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Avond muziek

  1. Marieke Bouma schreef:

    Dag Theo, het was ontzettend leuk om deel te mogen nemen aan deze bijzondere avond! Heb nog een mooie afscheidsdienst en daarna weer verder kijken.

    Lieve groet Marieke

  2. sijcolien schreef:

    Het was inderdaad een prachtige avond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.