Afscheid

Afgelopen weekend heb ik officieel afscheid genomen van mijn werk in de Prot. Gemeente te Roden-Roderwolde en daarmee ook van het predikantschap in actieve dienst. Echt definitief is dat afscheid nog niet, want de echte datum van emeritering is 1 augustus. Maar omdat dat in de vakantieperiode valt is besloten om het iets naar voren te halen.

afscheid juni 2016 002

Deel van de vele cadeaus

We zijn er nog steeds wat beduusd van… Wat een weekend vol verrassingen was het. We werden om 16.00 uur verwacht op de parkeerplaats van VVRoden en daar stond een koets gereed. Samen met de kleinkinderen genoten we van een leuke tocht langs de Catharinakerk en de Jacobskerk met in Roderwolde een heerlijke maaltijd. Gelukkig pikten we van een hevige stortbui maar een randje mee. Daarna werden we naar Op de Helte gebracht, waar gemeenteleden al binnen druppelden voor een grandioze avond. Veel groepen, commissies , de kerkenraad, cantorijen, onze kinderen, Johann Sebastian Bach twee maal in hoogsteigen persoon en de collega’s leverden  prachtige bijdragen. En intussen groeide de stapel cadeaus en de hoeveelheid bloemen. Het verleden herleefde in een diapresentatie en in een verhaal over de cantatediensten met een aantal liederen van toen.

afscheid juni 2016 003

Engel van albast

Het geschenk, een prachtig beeld van een engel, gemaakt door Tiny de la Ferté, was een grote verrassing.
Het hele weekend brachten we als gezin door op Dorado; mede dankzij het prachtige weer was het een feest om zo samen te zijn.
Zondag was de afscheidsdienst. Mede dankzij de symbolische bloemschikking en de prachtige muzikale bijdragen van de cantorijen en Erwin Wiersinga was het een feestelijk geheel. En na afloop nog vriendelijke woorden van een aantal sprekers.
Daarna een kopje koffie met een traktatie en vele handen die geschud werden, vergezeld van goede wensen.
Toen we met de groep genodigden overgebleven waren, werd de diapresentatie over mijn leven en werk nogmaals vertoond.
Daarna genoten we van een gezellig samenzijn met een heerlijke lunch.

afscheid juni 2016 001

Bloemen

Wat was het een pracht weekend! Perfect georganiseerd door de voorbereidingscommissie. We zien er met veel plezier en dankbaarheid om terug.
Voor wie nog even wil terugkijken en nagenieten: op de website www.pkn-roden.nl  staan veel foto’s en een mooi overzicht van wat er allemaal te berde werd gebracht.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.